Solros

Solros

söndag 12 februari 2012

Gulasch och lemon curd

I går tillagade svärsonen vildsvinsgulasch med surkål och crème fraiche.  Det serverades potatis till och ett glas Amaronevin. Det smakade otroligt gott.


Gulasch är Ungerns nationalrätt och är där en kött- och potatissoppa. Fast den kan även ha formen av en gryta. Det gemensamma för gulasch är att den innehåller paprika och kryddan kummin. I Ungern serveras gulasch traditionellt med csipetke, en typ av pasta, som får koka med i soppan.

Till hösten har pensionären och jag bestämt oss för att åka till Ungern för en vecka. Då ska vi helt säkert äta gulasch några gånger och provsmaka det inhemska vinet där.

På eftermiddagen i går bakade jag en helt vanlig sockerkaka. Inget märkvärdigt med det, men jag delade den i två bottnar och fyllde med lemon curd. Efter den delikata middagen tog vi en kopp kaffe och smakade på sockerkakan. Jag serverade den med vispgrädde till. Det kunde ha varit lite mer lemon curd i, men den fick helt klart godkänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar